Loading...

Voor- en nadelen van een e-reader

De laatste jaren wint de e-reader veel terrein. Hij is met een opmars bezig om de papieren boeken te verslaan. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van de e-reader. Waarom zou je niet gewoon een papieren boek uit de kast pakken?

Nadelen

Het gevoel van echt papier in je hand hebben, wordt veel gebruikt als argument tegen de e-reader. Het is niet tastbaar. Een ander nadeel kan de veiligheid zijn. De e-books zouden makkelijk gekopieerd kunnen worden. Alleen een papieren boek kan ook gemakkelijk worden doorgegeven. Dat argument gaat dus eigenlijk niet op.

Voordelen

Een koffer vol met boeken is verleden tijd. Met een e-reader kunnen er honderden boeken meegenomen worden naar de vakantiebestemming. Dit gaat je dus erg veel gewicht schelen. Ook in financieel opzicht is het een betere keus, de prijs van een e-book is meestal 60 procent goedkoper dan van hetzelfde boek van papier. Een ander voordeel is dat e-books altijd up to date zijn. De auteur van het boek kan op elk moment wijzigingen aanbrengen in het boek. Voor mensen met dyslexie is een e-reader ook een uitkomst. De regelafstand of de afstand tussen woorden kan gemakkelijk worden aangepast. Dit is ook ideaal voor mensen met een leesbril, het lettertype kan worden vergroot. Je kan je boekenkast uitbreiden vanaf je bank, je hoeft niet meer naar de boekhandel om de nieuwste titel van je favoriete schrijver aan te schaffen. Met een druk op de knop kan je beginnen met lezen.

Overtuigd? Bekijk dan snel ons ruime aanbod e-readers en e-books!

Dit vind je misschien leuk

Kobo Libra H2O e-reader -...
Bekijk €159.00
Kobo Clara HD - E-reader ...
Bekijk €129.99
Kobo Nia - E-reader - Dis...
Bekijk €99.99
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.